COVID-19 bestrijding

COVID-19 bestrijding

Sinds enkele maanden heeft COVID-19 heel onze maatschappij in zijn greep. Desondanks de vooruitzichten er tot enkele weken geleden positief uitzagen is de tweede golf een feit. Onze club is een plek waar veel mensen samen komen en dus een potentiële broeihaard. Om dit tegen te gaan en ervoor te zorgen dat we al onze leden toch zoveel mogelijk kunnen laten voetballen dienen de maatregelen door spelers en supporters strikt opgevold te worden (zie maatregelen).  Op deze pagina zullen gedurende de "Coronaperiode" alle nieuwste updates met betrekking tot trainingen/wedstrijden gepubliceerd worden. 

Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel niet mensen van het bestuur/jeugdbestuur te contacteren. 

Zondag 8/11/2020:

Vanaf donderdag 12/10 zullen de jongste ploegen van HVV hun trainingen terug hervatten. Het gaat hier over alle jeugdploegen vanaf U6 t.e.m. U13. Hun trainingsschema is te vinden in Prosoccerdata. 

Het blijft belangrijk dat alle regels strikt opgevolgd worden. Kleedkamers zijn toe, dragen van mondmaskers op de accommodatie is verplicht, als je ziek bent, blijf je thuis,... Alle maatregelen kan je nog eens rustig nalezen via volgende link: https://www.hoogstratenvv.be/544/maatregelen/

Er wordt ook een oproep gedaan om het oefencomplex rustig op te rijden met de auto. De laatste weken merken we dat er hier soms hard  gereden wordt. 

woensdag 28/10/2020:

Het jeugdbestuur heeft woensdagavond 28/10 kennis genomen van de officiële communicatie van Voetbal Vlaanderen. Hierin verklaren zij dat alle jeugdcompetities worden opgeschort. Trainingen van de jongste spelers tot en met U13 is nog wel toegelaten. Oudere teams mogen niet meer trainen.  

Echter gezien de zeer slechte coronacijfers, het tijdelijk stopzetten van alle competities en het advies van virologen/dokters en politici om komende weken zoveel als mogelijk in ons 'kot' te blijven, heeft het jeugdbestuur vanavond toch besloten vanaf vrijdagochtend 30/10 een algemene voetbalstop in te voeren binnen onze jeugdafdeling. Dit wil zeggen dat ook onze jongste spelers (jonger dan 12) een tijdje niet meer kunnen komen trainen. Deze trainingsstop zal duren tot en met 11/11 (einde van de herfstvakantie). De herfstvakantie wordt gezien als een periode waarin het aantal contacten zoveel als mogelijk beperkt dienen te worden. Wij vinden dat het dan niet onze taak is om kinderen in deze periode te laten voetballen en zodoende hun aantal contacten te vergroten. 

Opnieuw is dit absoluut geen fijne beslissing. Echter menen wij dat het van primordiaal belang is dat we nu allemaal samen onze verantwoordelijkheid opnemen. Als we er nu in slagen een tweetal weken door te zetten, kunnen we hopelijk de trainingsactiviteiten op 12/11 terug opstarten. 

De trainingen van morgen, donderdag 29/10 gaan nog wel door zoals gepland. Vrijdag 30/10 zijn er geen trainingen gepland. 

Uiteraard houdt niets onze spelers tegen om zelfstandig te sporten en in beweging te blijven. In tegendeel, dit wordt absoluut aangemoedigd! Sporten is gezond!

Het mogelijk terug opstarten van de trainingen op 12/11 is uiteraard afhankelijk van wat de overheid (lokaal/nationaal) beslist. 

Alvast bedankt voor uw medewerking

 

Jeugdbestuur HVV

Woensdag 28/10/2020: 

Gisterenavond communiceerde de Vlaamse Regering hun nieuwe maatregelen m.b.t. het coronavirus. Sporten in groep (met meer dan 4 personen) is vanaf vrijdag verboden voor alle 12+. Het jeugdbestuur heeft besloten deze maatregel vandaag al in te laten gaan. Vanaf vandaag stoppen alle teams vanaf U13 met trainen. Tot wanneer is voorlopig nog onduidelijk. 

Voetbal Vlaanderen zit vanmiddag ook nog samen, hopelijk kunnen we jullie na hun vergadering wat meer informatie bezorgen m.b.t. de heropstart en wat we gaan doen met de trainingen voor onze spelers jonger dan 12.

Wordt vervolgd...

Vrijdag 23/10/2020:

Deze avond heeft het jeugdbestuur besloten dit weekend alle jeugdwedstrijden van HVV, uit als thuis, tot nader order uit te stellen. De huidige situatie mbt het Coronavirus laten voetballen in deze omstandigheden niet toe.

De kleedkamers mogen niet gebruikt worden, kantine niet geopend en carpoolen naar (uit)wedstrijden wordt sterk afgeraden. Bovendien zijn de Coronacijfers barst slecht. Dit alles heeft ons deze beslissing doen nemen.  

Iedereen in de club is bezorgd over de situatie en wenst deze niet te doen escaleren.

De trainingen gaan nog WEL door, al zal het trainingsprogramma waarschijnlijk worden aangepast. Verdere communicatie hierover volgt nog.

Woensdag 14/10/2020:

Competities vanaf U19 worden tijdelijk stop gezet. Alle andere jeugdploegen blijven de competitie behouden. Alle teams van HVV blijven ook trainen. De kleedkamers zijn vanaf nu niet meer toegankelijk (ook niet in het weekend). De kantine blijft WEL open!

Blijf allemaal de geldende maatregelen nauwlettend opvolgen!

Vrijdag 09/10/2020: 

Het jeugdbestuur wil alle leden er aan doen herinneren dat de al geldende maatregelen behouden blijven! 

Volgende maatregelen dienen strikt gevolgd te worden zowel op de accommodatie aan de Katelijnestraat als aan het kunstgrasveld van het Spijker:

Spelers:

·         Kom niet vroeger dan 10-15 minuten voor het trainen aan.

·         Je verzamelt niet aan de kleedkamers, maar op een afgesproken punt op het toegewezen trainingsveld (om zo contact met andere personen / ploegen te vermijden.)

·         Blijf zoveel mogelijk in je eigen bubbel (ploeg).

·         Respecteer zoveel mogelijk de afstand van 1.5m, met uitzondering tijdens het sporten

·         Draag steeds een mondmasker! (enkel niet tijdens de training/wedstrijd)

·         Neem een rugzakje mee naar de training met volgende spullen:

 1. Handgel
 2. Gevulde drinkenbus
 3. Mondmasker
 4. Papier zakdoeken
 5. Regenvest (bij slecht weer)

·         Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk weggooit in een vuilbak (met deksel).

·         Spuwen is ten strengste verboden.

·         Probeer je gezicht niet aan te raken.

·         Handen geven mag niet meer, een voetcontact of een elleboog kan.

·         Vertrek zodra je klaar bent. Blijf niet nodeloos hangen.

·         Sport niet en blijf thuis als je symptomen hebt die op COVID-19 kunnen wijzen, zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid. Je neemt contact op met je huisarts voor de juiste instructies.

·         Heb je verhoging van je lichaamstemperatuur en ben je weer koortsvrij. Rust nog even lang als het aantal dagen dat je koorts had. Bv. 3 dagen niet sporten, vanwege het risico op een hartontsteking. (bron Sport Vlaanderen)

 

Ouders:

·         Ouders die de kinderen naar de training brengen respecteren ook de regels i.v.m. covid-19. Wegens de beperkingen vragen we eenieder om de speler / speelster af te zetten en op te halen op de parking. We vragen ook om geen trainingen te volgen langs de kant van de velden, samenscholingen sterk te vermijden, 1,5 meter afstand te behouden, mondmaskers te gebruiken indien nodig....

·         WEDSTRIJDEN: toeschouwers dienen ten alle tijden hun mondmasker op te houden. 

·         Respecteer het circulatieplan.

·         Hou steeds 1,5 meter afstand van iedere persoon buiten je huishouden.

·         Volg de richtlijnen die ter plaatse aanwezig zijn (ontsmetten van handen, registratie,...)

·         In de kantine moeten de strenge regels van de horeca gehanteerd worden: registratieplicht, maximum met 4 personen aan een tafel, niet bestellen aan de toog, je wordt bediend aan tafel, mondmasker mag enkel af indien u aan tafel zit. Zijn alle tafels vol, dan kunnen we u helaas niet bedienen. We vragen dat iedereen hier begrip en respect toont naar de kantinemedewerkers die hun uiterste best doen om zoveel mogelijk mensen te helpen binnen de opgelegde regels.

 

Quarantaine-regels:

 

Nauw Contact

Laag risico contact

Contact van een   contact

Quarantaine

Minsten tot 7 dagen na het contact

-

-

Test

Ten vroegste op dag 5 na het contact + indien symptomen optreden

Indien symptomen optreden

Indien symptomen optreden

Sociale contacten

Gedurende 7 dagen vermijden + de daaropvolgende 7 dagen beperken

Gedurende 14 dagen beperken

Zoals voor de algemene bevolking

Opvolging gezondheidstoestand

14 dagen

14 dagen

-

Bron: Sciensano

Even ter verduidelijking: indien er contact geweest is met een COVID + persoon, of dit nauw contact of laag risico contact is, de sociale contacten dienen 14 dagen beperkt te worden. Dat wil zeggen 14 dagen geen voetbal

 

De regels mbt het gebruik van de kleedkamers blijven hetzelfde. In het weekend zijn deze beschikbaar maar er wordt NIET gedoucht! In de week blijven de kleedkamers op slot! Het gebruik van het mondmaksker is ook verplicht in de kleedkamers, gangen en in de dug-out tijdens de wedstrijd voor de wisselspelers!

 

Vrijdag 18/09/2020: 

Het jeugdbestuur heeft besloten preventief te reageren op de stijgende trend van positieve COVID-19 gevallen. We merken tevens op dat steeds meer spelers  in quarantaine geplaatst worden omdat hun klas/leefomgeving in isolement is. Dit weekend zullen er nog wel kleedkamers beschikbaar gesteld worden voor de spelende ploegen op onze accommodatie, echter het douchen wordt verboden

Vanaf volgende week (maandag 21/09/2020) gaan de kleedkamers terug op slot, en hervatten we de werking zoals in juli/augustus. 

Deze maatregelen worden aangehouden tot nader order.  

Tevens wensen wij iedereen nogmaals duidelijk te maken dat het dragen van een mondmasker en 1,5 meter afstand houden op onze accommodatie verplicht is!

Woensdag 16/09/2020:

Het opvolgen van de maatregelen op de club blijft noodzakkelijk. Draag je mondmasker op de accommodatie! Douchen na training/match is toegestaan, maar niet verplicht!

Woensdag 12/08/2020:

De provincie heeft aangekondigd dat contactsporten terug mogen. Het bestuur wacht voorlopig de richtlijnen van voetbal Vlaanderen af om een beslissing te nemen mbt het hervatten van 'contacttrainingen' en wedstrijden.

Woensdag 05/08/2020: 

Opnieuw een aanpassing in de richtlijnen. Vanaf vandaag mogen alle spelers onder 18 WEL trainen met onderling contact. De IPU19 zal vanaf morgen zijn trainingen contactloos heropstarten. De GEW-U21 begint te trainen (conctactloos) op 19/08 en de dames starten volgende week op (contactloos). De normale trainingsdagen blijven behouden, dat wil zeggen IP ploegen trainen 3X per week, gewestelijke ploegen en dames 2X per week. 

De eerste ploeg start deze week hun trainingen ook terug op. Dit zal gebeuren door een eenmalige training per week op de club (contactloos en in bubbels) en voor de rest dienen de spelers een individueel programma af te werken. 

BELANGRIJK: alle veiligheidsmaatregelen blijven uiteraard gelden!

Maandag 03/08/2020:

Voetbal Vlaanderen heeft besloten dat vanaf vandaag alle trainingen van jeugdploegen contactloos dienen te verlopen. Onze trainers zijn hiervan op de hoogte gebracht. Opnieuw een verstrenging van de regels. 

Donderdag 30/07/2020:

De wandel/loopstromen die gevolgd dienen te worden staan online. Tracht deze te respecteren als je, je begeeft op onze accommodatie. 

https://www.hoogstratenvv.be/547/wwwhoogstratenvvbe/

Woensdag 29/07/2020:

Voetbal Vlaanderen heeft beslist tot en met 25 augustus geen seniorenwedstrijden (eerste ploeg) te laten doorgaan. 

Dinsdag 28/07/2020:

Met betrekking tot het coronavirus heeft het Jeugdcomité een aantal beslissingen genomen. Het gezond verstand in combinatie met de adviezen en verplichtingen van de Nationale Veiligheidsraad als de Provinciale Veiligheidsraad hebben tot volgende besluiten geleid.

 • Trainingen van alle jeugdploegen tot en met U17 gaan door zoals gepland (dus vanaf vandaag wordt er terug getraind door deze ploegen). Onder 18 jaar is dit toegestaan, we gaan dit trachten aan te houden weliswaar met alle maatregelen in acht genomen.
 • De groepstrainingen van de IP-U19 en GEW-U21 worden afgelast, minstens de komende vier weken. Bij de dames mogen de speelsters vanaf 18 jaar niet aanwezig zijn op training.
 • Alle voorbereidingswedstrijden tot en met 16 augustus worden afgelast. Na deze datum wordt opnieuw bekeken wat er mogelijk is.
 • Er wordt gedurende de hele voorbereiding aan geen enkel tornooi deelgenomen. Ook wordt het tornooi dat HVV zelf zou organiseren op 16 augustus afgelast.
 • Er wordt aan iedereen gevraagd zich strikt te houden aan de maatregelen. Deze kan u terugvinden op de website (COVID-19 –> maatregelen). https://www.hoogstratenvv.be/544/maatregelen/
 • Check regelmatig je PSD.
 • Trainingen van de eerste ploeg/beloften worden stop gezet. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!