Els en Joris, powerkoppel achter de socio-businessclub

Els en Joris, powerkoppel achter de socio-businessclub

"Els en Joris, powerkoppel achter de socio-businessclub"ElsJoris.jpgInterview met Els Goetschalckx en Joris Mertens

Vandaag het derde vrijwilligersportret. Opnieuw een dubbelinterview met twee vertrouwde gezichten op HVV. Els en Joris zijn al jaren het uithangbord van de socio-businessclub. Daarnaast is Joris ook actief in de beheerraad en sponsorcel. Bovendien zijn Els en Joris al heel wat jaren vaste sponsor van onze rooikens.

Els en Joris, jullie zijn beide al een tijdje vertrouwde gezichten op HVV. Sinds wanneer zijn jullie bij de club betrokken als supporter, vrijwilliger? Hoe is jullie band met HVV ontstaan.

Joris: Als jeugdspeler was ik reeds bij de kadetten aanwezig. Daar heb ik gespeeld tot mijn tweede jaar junioren. Helaas ben ik toen moeten afhaken omdat school (Antwerpen) en voetbal niet meer te combineren waren. Echter ben ik altijd supporter gebleven en sinds vijf jaar geleden lid van de beheerraad geworden waar ik het reilen en zeilen van de socio mee organiseer. Ook sponsoring en publiciteit zijn taken waarbij ik betrokken ben.

Jullie zijn doorheen de jaren een beetje gegroeid tot het uithangbord van de socio-business club. Hoe ziet de voorbereiding voor een socio-diner eruit en wat zijn jullie taken daar precies?

Joris: De organisatie van een socio-dineravond begint met het verzamelen van alle ingeschrevenen en deze te verdelen aan tafels. De dag voor de thuismatch zetten we de tafels klaar zodat Feestservice Vandersmissen deze kan indekken. Er worden broodjes besteld voor alle aanwezigen in de socio voor na de match en ook voor de spelers wordt er telkens eten voorzien.

Verder zorgen we dat er voldoende volk is om de ontvangst en drankvoorziening vlot te laten verlopen en dat de wijnvoorraad verzekerd is. De ontvangst doen we meestal zelf. Tijdens het diner wordt er nog een pronostiek georganiseerd die na de match bekend wordt gemaakt.

Naast jullie vrijwilligerswerk voor de club zijn jullie ook al jaren met Colora Hoogstraten en Mertens interieur sponsor van de club. Tevens sponsoren jullie ook wel eens een matchbal. Dat is dit jaar volledig fout gelopen heb ik vernomen. Leg eens uit

 ELS: Vermits wij toen de wedstrijdbal sponsorde, mocht ik de aftrap geven. Hier was ik best wel zenuwachtig voor. Tegelijkertijd vond ik het een eer dat ik dit mocht doen. Voor deze taak werd ik vakkundig ondersteund door Patrick Van den Bogaert en Frank Van Den Broek. Ik was onder de indruk wat een gevoel dat het gaf, maar spijtig genoeg was dit uiteindelijk de enige match dat we thuis verloren zijn dit seizoen. Daarom denk ik dus dat het de laatste keer is dat ik dit gedaan heb 😉.

Joris, jij organiseert niet alleen de socio, je bent ook beheerraadslid en lid van de sponsorcel. Heb je met deze activiteiten veel werk? Wat moet je zoal doen?

Joris: Ik heb hier zeker en vast meer dan voldoende werk mee. Buiten de wekelijkse vergadering (dagelijks bestuur) als de maandelijkse (beheerraad) is het vooral het werk dat tussendoor nog moet gebeuren; nieuwe sponsors zoeken, events organiseren voor de businessclub, publiciteitspanelen aan de man brengen,…  Voor de sponsorcel kan ik gelukkig beroep doen op drie collega’s die me hierin ondersteunen; Paul Goris, Jan Van De Peer en Wim Denhaene.

Sinds dit jaar heeft de HVV-business club een iets andere dimensie gekregen. Naast de socio-diners organiseren jullie activiteiten met de business-club leden. Leg eens uit.

Joris: We trachten inderdaad de businessclub te verruimen met ook niet-sportieve momenten, noem het leuke netwerkmomenten. Zo hadden we voor het begin van het seizoen de voorstelling van ons eerste elftal en beloften (spelers als technische staf) en in november hadden we nog een zeer leuke wijnproeverij bij onze nieuwe sponsor ‘Het Wijnhuis’.

De geweldige prestaties van ons eerste elftal zijn jullie ongetwijfeld ook niet ontgaan. Merken jullie verschil in enthousiasme en ambiance ten opzichte van vorige jaren?

Els: Absoluut! We hebben er lang op moeten wachten, maar zoals de sportieve prestaties nu zijn, is het zeker veel aangenamer op en rond het veld, ambiance verzekerd!

Een laatste vraag, worden er dit seizoen nog afterparty’s georganiseerd in de socio, zoals een tijdje terug (voor corona)?

Els: Als het aan mij ligt, zeker. We moeten enkel nog de jeugdige supporters kunnen overhalen om dit mee te beleven.

 


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!